Villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe

De oorspronkelijke villa had amper uitzicht op de aantrekkelijke tuin. Een nieuwe keuken, in dezelfde Amerikaanse stijl waar de eigenaars van houden, brengt daar verandering in. Twee grote schuifdeuren aan de zijkant kijken uit op het kantoor wat verderop. Van de oude keuken is een kinderkamer gemaakt. Qua stijl sluit de keuken naadloos aan bij de rest van het huis. Wat materiaal en afwerking betreft, wordt klasse gecombineerd met betrouwbaarheid. Hoogstaande en aantrekkelijke materialen als Corian en eikfineer gaan harmonieus samen met het elegante lakwerk.

Die aanpak strookt helemaal met de aanpak van villaboouwer b+ : streven naar een resultaat dat aansluit bij de persoonlijkheid van de klant, waarbij keuken en leefrulmte naadloos in elkaar overgaan. In hun manifactuur wordt traditionele ambacht gecombineerd met spitstechnologie, waardoor ze maximaal tegemoet kunnen komen aan de eisen van de klant. Daar dragen ook de kwaliteitsapparaten, zoals het Vikingfornuis, toe bij.

Aanbouw met zwembad

In het verlengde van de keuken, letterlijk en figuurlijk, is het zwembad aangelegd. Paul Vaes: “Zo’n zwembad heeft natuurlijk allerlei technieken en een poolhouse nodig. Dat hebben we allemaal onder de aanbouw gelegd, zodat we niet verder hoefden in te grijpen in het groen. We hebben door die ingreep ook de kelder vergroot. De hele woning is onderkelderd en die ruimte is nu ook nuttig ingericht, met onder andere een wijnkelder, opslagruimte en werkruimte.”

Modern energetisch comfort

De nieuwe aanbouw, het zwembad en de aanpassing van de kelder waren complexe ingrepen. Bovendien zijn alle technieken vernieuwd: water, verwarming en elektriciteit. De garage is aangepast voor het opladen van elektrische wagens. Het was een bijzondere onderneming om in een bestaande woning de energietechnieken aan te passen aan de eisen van deze tijd.  En dat zonder de authentieke elementen in de woning te beschadigen. Ook wat de ventilatie betrof geen kinderspel.
Paul Vaes: “We hebben gekozen voor ventilatiesysteem D, waarbij je de warmte die je uit de woning haalt recupereert en de slechte lucht afvoert. Daarvoor heb je een enorm buizensysteem nodig, waar je ook moet bij kunnen voor onderhoud en om de balans te regelen. In de nieuwbouw hebben we dat met schachten geregeld, maar voor de villa heeft dat veel denkwerk gevraagd.

Harmonie tussen oud en nieuw

Aan de buitenkant van het huis zijn de gevel, de ramen en de deuren vernieuwd. Van de ruimte tussen de eetkamer en de living hebben we een tv-kamer gemaakt, iets compacter dan de oorspronkelijke kamer. De eetkamer is zo iets groter geworden. We hebben vernieuwd wat nodig was, maar altijd in de stijl van de villa. Op sommige plaatsen is het parket vernieuwd, op andere plaatsen de deuren, de afkasting van de radiatoren, het speciale plafond in de eetplaats … Maar je kunt het verschil niet zien met de originele elementen. En ook als je het wel ziet, hebben we de ziel van de villa gerespecteerd.
Boven zijn de master bedroom, dressing en aansluitende badkamer grondig vernieuwd. Alles is gemoderniseerd en geactualiseerd, maar wel trouw aan de stijl. De andere kamers boven zijn een bureau, twee kinderkamers en een logeerkamer met elk hun sanitaire cel. Ook daar is alles wat aan vervanging toe was, aangepakt.

Vóór renovatie.

villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe uitbreiding met aanbouw • b+ illa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe keuken • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe wijnkelder • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe badkamer • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe dressing • b+ illa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe keuken • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+ illa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe uitbreiding met aanbouw • b+ illa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe uitbreiding met aanbouw • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+ villa renovatie in Sint-Pieters-Woluwe • b+