Moderne strakke woning in Asse

De bouwheer was gecharmeerd door de privacy en geborgenheid van de vierkantshoeve die hier ooit lag. Hij gaf de architecten van b+ de opdracht om het idee van de binnenkoer te verwerken in de moderne, strakke woning die hij voor ogen had.

De geborgenheid van een binnenkoer in een moderne villa

Het b+ team creëerde een plein voor de woning door middel van een omheining met taxushagen en werkte met verschillende volumes aan de voorzijde. Zo vormt de villa een mooie overgang tussen de gekoppelde woningen aan de ene en de vrijstaande woningen aan de andere kant. De voorgevel is naar het westen gericht, maar het gebruik van glas in de inkomhal en als binnenwand trekt de avondzon tot achteraan in de woning. De achtergevel is opengewerkt waardoor de bewoners een mooi zicht hebben op het terras en het zwembad.

Strak en uitgepuurd

Het interieur is strak en uitgepuurd met koele materialen, uniform witte muren en designmeubilair. Op de vloeren en de trap ligt zwarte leisteen, behalve in de leefkamers waar een kurkvloer meer warmte geeft. De gasten worden ontvangen in sobere ruimtes waar slim gekozen schilderijen voor kleuraccenten zorgen. De grote boeken- en platenverzameling kreeg een plaats in de privévertrekken van waaruit de gastheer – een groot muziekliefhebber – zijn favoriete muziek kan draaien door het hele huis. In de op maat gemaakte geluiddichte muziekkamer kan hij dan weer jammen met zijn oudste zoon.