Klassieke villa in Sint-Genesius-Rode

Het is nauwelijks te geloven dat deze villa op een boogscheut van de drukke hoofdstad ligt. De doodlopende straat en het aanpalende bos staan garant voor stilte en rust. Aan de achterzijde van de woning kijk je uit over het golvende Brabantse landschap dat nergens lijkt te eindigen.

Perfecte harmonie in alle elementen

Het klassieke, karaktervolle huis is eenvoudig en sober ingericht waardoor het een tijdloos karakter krijgt. Zowel in de breedte als in de lengte werd gebruik gemaakt van zichtlijnen. Horizontaal kijk je van aan de voordeur direct de tuin in wat voor prachtige perspectieven zorgt. In de lengte kijk je via het panoramische raam in de zijgevel door het salon naar de eetplaats en de keuken. Mooi ingewerkte verlichting versterkt het effect, maar elke plaats kan ook afgesloten worden door middel van schuifdeuren.

Samenspel tussen architect en binnenhuisarchitect

De buitenkant en de binnenkant van dit huis zijn perfect op elkaar afgestemd, een staaltje van sterk teamwerk tussen architect en binnenhuisarchitect. Dat geldt zowel voor de gebruikte materialen – zoals hout en blauwe steen – als voor de keuze van zachte, natuurlijke kleuren doorheen het huis.

Eenheid tussen binnen en buiten

Het principe van eenheid werd van bij de ontwerpfase ook doorgetrokken naar de tuin en het lager gelegen zwembad, waardoor het geheel bijzonder veel harmonie uitstraalt.