Klassieke villa in Linden

De bouwheer klopte aan bij b+ met een bijzonder groot eisenpakket. Hij wou een grote volumewoning voor zijn gezin waarin veel functies verenigd werden, maar daarnaast vroeg hij ook om een strenge budgetbewaking. Het beschikbare terrein lag aan de rand van een grote verkaveling en bood heel wat mogelijkheden.

Speelse pastorij

De architect combineerde zuiver klassieke, symmetrische vormen met de speelsere pastorijstijl waardoor de woning een heel eigen uitstraling kreeg. Het donkere dak in Spaanse natuurleien stak mooi af tegen de rode baksteen en de gepleisterde stukken muur. Speelse elementen als de grote en de kleine garagepoort doorbraken de symmetrie.

Veel licht en ruimte, en toch voldoende privacy

De hoge plafonds, de grote ramen en de zuidwest oriëntatie trekken veel licht in de woning. Op het gelijkvloers liggen een woonruimte met centrale openhaard, een leefkeuken, een bureau en een televisiehoek. Door alle deuren open te schuiven, creëer je één grote ruimte, maar wie meer privacy wil kan zich ook afzonderen. Op de bovenverdiepingen liggen slaap-, studeer- en speelhoeken voor de kinderen en een grote ontspanningsruimte met onder andere een biljart- en een pingpongtafel. De ouders kregen een afgescheiden appartement met slaapkamer, dressing en badkamer. De kelder herbergt een wasplaats, een fietsenstalling, een fitnessruimte en een wijnkelder.