Strak en tijdloos in Pellenberg

Ergens op een zonnige helling in de groene omgeving van Leuven ontspringt het verhaal van deze woning. Het uitgestrekte verzicht verklapt meteen de ‘raison de être’ van de weloverwogen architectuur van deze realisatie. Alle ruimtes en gevels genieten hier van zon en zicht op elk moment van de dag. De lichtgrijze bakstenen gevels zorgen voor een naadloze overgang met de omgeving.

Open en toch gesloten

De voorzijde aan de noordkant bleef gesloten om de privacy te garanderen. Als een vestiging kreeg deze tijdloze villa een uitnodigende toegangspoort die je als het ware leidt tot aan de diverse zuid georiënteerde terrassen.

Intieme rust op een zonovergoten helling

De glaspartijen aan de tuinzijde zorgen voor de verbeelding en hebben niet veel woorden nodig. Zelfs op een mistige herfstdag waan je je hier op idyllische ‘hoogvlaktes’ waar architectuur zowel iets puurs als intiems kan hebben. Uitgebalanceerd, open en toch gesloten.