Architectuur in Sint-Pieters-Woluwe

De nieuwbouw bestaat uit twee delen: links het huurhuis, rechts het kantoor van de heer des huizes. De tijdloze villa voldoet aan alle energie-eisen, ook qua ventilatie. Opvallend zijn de vele grote ramen en het alomtegenwoordige hout. Paul Vaes: “De opdrachtgever is erg gesteld op natuurlijke materialen. In plaats van met screens, hebben we dan ook met lamellen gewerkt tegen de zon.”

Moderne tijdloze villa

Zowel het huurhuis als het kantoorgebouw bestaan uit een kelder, een gelijkvloers en een eerste verdieping. Doordat het terrein naar rechts afhelt, stak het huurhuis op die manier echter uit boven het kantoor. Paul Vaes: “We hebben dus een klein dakgebouw boven op het kantoorgedeelte gezet, waar het leuk zitten is en vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de groene rand rond Brussel.” De overgang tussen het huurgebouw en het kantoor is bewust in steen uitgevoerd. Zo heb je vanuit de villa geen zicht op het huurhuis en komt de gevelsteen van de villa terug in het verder witte gebouw, ook binnenin. Die gevelsteen loopt vanuit de kelder tot helemaal bovenaan en is door de zwevende stalen trap extra goed zichtbaar. Het resultaat is een modern wit gebouw, dat toch niet afsteekt tegen de villa dankzij de klassieke elementen.

bplus b+ modern nieuwbouw woning villa renovatie