Moderne nieuwbouw in Heusden-Zolder

Voor deze moderne nieuwbouw koos de bouwheer voor veel ruimte en licht. Vanuit alle ruimten zicht op de tuin was een absolute must. De voorzijde bleef relatief gesloten. Een splitlevel en een breukstenen muur zorgen voor de nodige discontinuïteit. Aan de achterzijde geeft een panormaisch raam over de gehele hoogte uit op de tuin. De hal ligt centraal en fungeert als verbindingselement omdat er doorkijkelementjes zijn naar alle ruimtes van het huis.

Een knik in het bouwperceel

Bij het ontwerp van deze woning diende er rekening gehouden te worden met een knik van 135° in het bouw perceel. De oriëntatie en inplanting werden zorgvuldig bepaald in samenspraak met het ontwerpteam van b+ zodoende een optimale bezonnig te bekomen.

Warm en modern interieur

Voor het interieur kozen de bewoners voor warme en moderne materialen. Hout speelt een hoofdrol en in een aantal kamers ligt tapijt als vloerbekleding. Door de lichtinval en het gebruik van natuurlijke materialen geven de witte muren absoluut geen koele indruk.